Bliv energivenlig med en varmepumpe

06 juni 2020
lotte_hindsberg

I dag er det vigtigt for mange mennesker at der tages hensyn til miljøet. Derfor giver det også god mening at overveje at udskifte en traditionel varmekilde til en mere miljøvenlig en af slagsen. Enten fordi den er blevet gammel og skal udskiftes under alle omstændigheder eller fordi du gerne vil have en mere miljøvenlig løsning.

Fordelen ved en varmepumpe er desuden at den er langt billigere i drift en et olie eller gasfyr. Den producere som udgangspunkt over 3 kW for hver kW den bruger. For en traditionel varmekilde er tallene 1:1. Det betyder også at den nye varmekilde har tjent sig ind efter en 5-6 år og med en holdbarhed på 15-20 år er det en god fortjeneste både pengemæssigt, men også energimæssigt.

Leder du efter en varmepumpe kunne du evt. søge på varmepumper i Grindsted, hvis du bor i det område.

Valg af varmepumpe

Når der skal vælges hvilken type varmepumpe der er mest velegnet er det en god ide at kontakte en uddannet autoriseret installatør og få den nødvendige rådgivning. Det anbefales ikke at man selv går i gang med at installere den, da den ikke alene skal sidde korrekt for at have den fulde effekt, den skal også have den rette størrelse. Derudover skal den forbindes til de forskellige radiatorer der er i boligen.

Ved et skift af varmekilde er det vigtigt at man ansøger kommunen. Det er som udgangspunkt en ren formssag og ens installatør kan hjælpe med at få udfyldt det nødvendige papirer. Husk også at give BRF Kredit besked.

Da pumpen godt kan larme lidt og de fleste gerne vil bibeholde et godt forhold til de nærmeste naboer anbefales det, at man så vidt muligt hænger den ydre del af varmepumpen et sted, hvor den genere mindst muligt. Den skal heller ikke hænge under soveværelserne.

Flere Nyheder