De bedste farver til vinduer og døre

08 februar 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Kan du godt tænke dig at give din bolig et andet udtryk, kan det være, at du er begyndt at se på, om du skal have malet døre og vinduer i en anden farve. Selvom det er en lille detalje, kan det være med til at ændre, hvordan andre opfatter huset. Det vil derfor være en virkelig god og simpel måde at ændre boligens udtryk på. 

Fordi der er tale om mindre flader, kan du godt bruge en mørkere og mere iøjnefaldende farve på døre og vinduer, end du måske ville gøre, hvis du skulle male hele boligen. Du må derfor endelig ikke være bange for, at du kommer til at bruge en for mørk farve. Det vil kun se flot ud og være med til at skabe kontrast. 

Har du ikke selv mod på at male døre og vinduer, kan du hyre en professionel til det. Det kan særligt være en fordel, hvis du gerne vil ændre farven på dem, og de derfor skal males flere gange, end de skulle, hvis de skulle have den samme farve. Bor du i Ringsted eller omegn, kan du for eksempel se nærmere på malerringsted.dk ved at klikke her

maler ringsted

Vælg en konstrastfarve til døre og vinduer

Når du skal vælge en farve til døre og vinduer, er det en god ide, at du overvejer at vælge en konstrastfarve. Netop fordi døre og vinduer ikke har et så stort samlet areal, kommer det ikke til at se forvirrende ud, men kommer derimod til at have en meget smuk effekt. 

Har du for eksempel et hus, der er malet rødt, vil det se flot ud med grønne vinduer. Der findes jo mange nuancer af grøn, så selv hvis du ikke føler, at en klar grøn farve vil være det rette, kan du også stadig bruge en grøn. I det tilfælde kan du for eksempel vælge en meget støvet grøn. 

Flere Nyheder