en maler kan hjælpe med maling af facaden

08 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Det er vigtigt at vedligeholde husets facade. Har du ikke selv mod på at male hele huset udvendig, så kan du finde hjælp på malerroedovre.dk, hvis du bor der i nærheden.

Der er mange forskellige måde at behandle facaden på din bolig for at sikre, at det både er flot og holdbart. Hvis ikke du sørger for løbende at vedligeholde ydervæggene på huset risikerer du skader på murværket, der godt kan blive dyrt at få repareret.

Det er dog vigtigt, at man gør sig klart, hvad de forskellige typer af pudsning og maling har af egenskaber og hvad de hver især egner sig bedst til. Nogle typer af maling kan være direkte skadelige at bruge. Og i de fleste tilfælde vil det første skridt til en god facadebehandling være en grundig oprensning, hvor løst puds og maling samt smuds og snavs bliver fjernet. Så binder det nye lag nemlig bedre.

Forskellige typer facademaling har hver deres fordele og ulemper

Hvilken behandling der er den mest hensigtsmæssige til dine ydermure, kan du få en god snak med en maler om. Der er nemlig en række muligheder med vidt forskellige karakter.

maler rødovre

På landejendomme benytter man ofte den traditionelle kalkning, der har været brugt i århundreder. Det er meget nemt at føre på og det er sundt for murværket – og så er sådan noget kalk ikke specielt dyrt. Men ulempen er, at man helst skal kalke en gang om året, typisk om foråret, inden luften bliver alt for tør. Man skal også finde et tidspunkt at kalke på, hvor det har tid til at tørre rigtigt op, inden der kommer regn.

Silikatmaling giver et resultat, der ligner kalk, men det smitter ikke af på samme måde. Desuden holder det meget længere tid, men det er også dyrere. Det kan bruges på nærmest alle overflader. 

Flere Nyheder