En maler kan hjælpe når væggene skal friskes op

07 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Skal boligens rum fikses op, kan du få brug for en maler. Det kunne for eksempel være malersoroe.dk, hvis du bor på Sjælland.

Du behøver ikke at købe et nyt hus for at føle, at du har en ny og frisk bolig. Man kommer lang med en gang maling. Lyse farver giver indtryk af større rum, og vælger du effektmaling eller forskellige farver på væggene kan du få et afvekslende indtryk.

maler sorø

Men måske gider du ikke selv til at rode med afdækning og klatte rundt med maling, der kommer alle mulige steder, hvor det ikke skal være. Så kan du entrere med en rigtig maler. En fagmand kan også være en sikkerhed for, at tingene bliver udført hurtigt og pænt.

Desuden kan du få hjælp af en fagmand til at finde den rette maling med de rette egenskaber – hvor mat eller blank den skal være, hvor god den bør være til at lade fugt passere igennem og så videre. Måske du også for en god snak om farvevalg.

Hvilken maling skal jeg vælge – rådfør dig med en fagmand

Farven på væggene er en smagssag, som du sikkert ikke vil overlade til andre at beslutte. Men malingens glansgrad er også vigtig. Det er både et spørgsmål om udseendet og om, hvor nemt det er at få det gjort rent – en blank malet overflade er nemmere at få tørret af med en klud, så for eksempel i køkkenet er den velegnet.

Skal du male en væg i for eksempel kælderen eller andre steder, hvor der trænger fugt ud fra væggen, er det vigtigt at vælge en maling, som ikke er helt diffusionstæt. En diffusionstæt maling vil lukke fugten inde i væggen. Det kan betyde, at malingen skaller af eller at der opstår skader inde i selve muren, når fugten ikke kan slippe ud.

Flere Nyheder