Et nyt tag er på ingen måde en ny opfindelse

14 december 2020
anders_lundtang_hansen

Det er selvfølgelig nyt i forhold til, hvad man kan vælge af materialer til ens tag, som man ikke havde før i tiden, men selve det at udskifte et tag med et nyt er noget, som vi mennesker har gjort, siden vi lærte at bygge vores egne boliger.

Vi havde det jo fra grotter, hvor der var et naturligt tag, og så var det mere indgangen, en eventuel udgang og andre indgange og skakter, der skulle lukkes til, så man kunne være beskyttet.

Selvom sådan noget som frost af den værste slags kan man holde borte, hvis man lukker sig inde med vægge og tag, selvom der ikke er opvarmning i hytten. Ens overlevelses bliver i hvert fald højere, end hvis man lå ude i det fri.

Så sådan noget som nyt tag i Odense har forandret sig radikalt i form af, at vi havde tage, før vi havde Odense, og man ville nok ikke bygge tage med de materialer, man havde dengang, som man gør nu.

Man skal ikke undvære det nye tag

Man kan få lagt et nyt tag af flere årsager, hvor det kan være alt fra, at man gerne vil udskifte det gamle til et pænere af samme slags; måske ønsker man et nyt materiale på ens tag af farve eller facon – eller man skal have lagt solceller på det.

Men man vil i hvert fald ikke undvære dette tag, for så føler man ikke, at det er et rigtigt hjem. Der er jo en grund til, at man fejrer rejsegilde, når skelettet til taget er lagt, for nu begynder det at ligne et hus.

Der er få steder, hvor man vil bo permanent uden et tag, og man kalder da også et hjem for “at få tag over hovedet”, så man kan slet ikke overvurdere betydningen af at have et hus med tag.

Flere Nyheder