få flotte vægge med effekter

08 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Vær opmærksom på underlaget, når du skal have ny tapet på væggene. Og få hjælp til at finde en god fagmand på malerhornbaek.dk, hvis du bor på de kanter.

Du kan vælge en hel glat type tapet, men vær dog opmærksom på, at det kan være meget afslørende i forhold til ujævnheder og buler på væggen neden under. Hvis du ikke har en helt ny væg at arbejde med vil du senere kommet til at ærgre dig over de fejl i overfladen, der viser sig.

Man kan gøre meget for at gøre en gammel væg pæn, men uanset hvor meget tid og hvor meget spartelmasse man bruger til at pudse en ældre væg op, ja så vil den aldrig nogen sinde blive helt fuldstændigt jævn. Hvis det er småting, kan man måske leve med et også som underlag til et glat tapet, men en type tapet med sin egen struktur kan bedre skjule fejl i den underliggende væg. En ofte brugt type tapet er savsmuldstapetet. Det er nemt og tilgivende at arbejde med og det gemmer på de værste småhuller og buler på underlaget.

Trends inden for tapet og vægmaling

Du kan vælge at lege lidt med effekterne ved at lade en af rummets vægge stå råt uden tapet, men bare malet direkte med en særlig maling, der egner sig til det. Eller du kan lade en enkelt af væggene i stuen have et tapet med mønster, mens resten af væggene blot har ensfarvet malede tapet.

maler hornbæk

Det er også muligt at få forskellige effekter i strukturen og malingen ved hjælp af særlige produkter og redskaber. Prøv for eksempel tone-i-tone maling kalk. med en kalkmaling kan du opnå et særligt rustikt look på din væg. Med en rette farve og de rette effekter skaber du atmosfære og liv i rummet med få midler.

 

 

Flere Nyheder