Få hjælp til at vælge den rigtige varmepumpe

08 september 2020
lotte_hindsberg

Er det tid til at udskifte din nuværende varmekilde og du gerne vil have en mere miljøvenlig løsning samtidig med at den selvfølgelig skal være billigere og mere effektiv end din nuværende, bør du underveje en varmepumpe.

En varmepumpe har tjent sig ind efter en 5-6 år, men har en levetid på op til 20 år. Årsagen til at den har tjent sig ind allerede efter 5-6 år er at den producer op til 3 kW for hver kW den benytter til at drive pumpen. Til sammenligning producer et oliefyr 1 kW for hver den bruger. Du kan f.eks. kigge på en varmepumpe på Nykøbing Falster. 

Få råd og vejledning

Inden du beslutter dig bør du få en grundig vejledning af en autoriseret installatør. Han er uddannet til at kunne gennemgå din bolig og fortælle dig hvordan du med fordel kan udnytte en varmepumpe, hvilken type du skal vælge og hvor kraftig den skal være for at kunne opvarme hele din bolig. Hvis din bolig er dårlig isoleret, kan du med fordel starte med at få boligen isoleret, samtidig med at du investere i en varmepumpe. Det vil have en stor positiv effekt på din varmeregning.

Har du et hus i flere etager, kan det være nødvendigt at installere rør, som fører varmen fra varmepumpen rundt i hele huset og til samtlige værelser.

Der findes overordnet 3 forskellige typer af varmepumper. Den billigste og mindst effektive anbefales til brug i sommerhuse og andre former for huse, som ikke benyttes til helårsbrug. 

De 2 andre benytter sig af jorden eller luftens varme. En varmepumpe der udnytter jordens varme er den mest effektive, men også den dyreste. Det skyldes at der skal graves rør ned i din have. Har du ikke en have der er stor nok eller ikke har lyst til at få den ødelagt, kan en luftvarmepumpe være løsningen. 

Flere Nyheder