Få styr på haven med hjælp af en anlægsgartner

20 juni 2020
lotte_hindsberg

Uanset om du har en lille eller en stor have kan det være en god ide at få hjælp af en anlægsgartner. Enten til det praktiske med at holde haven pæn eller til hvordan du bedst kan få en nem og smuk have at holde. En anlægsgartner f.eks. på Falster kan komme med ideer til hvordan du kan anlægge din have. Han eller hun kan hjælpe dig med at finde planter, buske og blomster der passer til haven, havens jordbund og i forhold til hvordan solen rammer. Nogle planter skal have meget sol og andre skal have skygge.

En nemmere have

Som ældre kan man måske have tiden til at holde sin have men man har måske ikke kræfterne og det kan være nødvendigt at lave om på haven, så den er nemmere at holde. Det kan være nødvendigt at nedlægge nogle bede, skære træer og buske ned så de er nemmere at holde. Fjerne store træer, så der ikke kommer en masse blade. Både på jorden, men også på taget. 

Grønne fingre

Nogle mennesker har det bare i sig. De skal bare kigge på en plante eller en blomst så gror de som blev de betalt for det. De kan få stort set ingenting til at ligne en halv million. Andre kan ikke men vil gerne have en pæn have eller have inspiration til hvordan man kan indrette haven bedst. Det er her at en anlægsgartner blandt andet kan hjælpe dig. Han kan komme med forslag til hvordan du kan anlægge små hyggekroge, hvilke planter skal du bruge for at få det helt rette udtryk. Samtidig kan han også fortælle dig hvilke type planter du bør undgå fordi jordforholdene ikke passer. Der er ikke noget mere trist end at fjerne planter og blomster der er visne eller som står og ser halvvisne ud.

Flere Nyheder