Får man mere ud af træpiller end træbriketter?

20 juni 2020
anders_lundtang_hansen

Nogle mennesker kan godt lidt at diskutere, om der er mest at få ud af træpiller, end der er ved træbriketter, men det er faktisk ikke så let at svare på alligevel – men nogle gange giver svaret sig selv.

Det drejer sig om kvalitet, for man vil gerne have ens træpiller og træbriketter af god kvalitet, for de er lavet af godt træ og komprimeret mest muligt, så man får mest træ og mindre luft uf af det, og så skal der helst gå så lidt som muligt til spilde, når man brænder med det.

Træbriketter er også lettere at stable og danne sig et overblik over, hvor mange og meget man har, da de ofte er ens i størrelsen, så hvis man ved, hvad den ene vejer, så kan man gange resten op.

Men de kan også være svære at bære rundt på, hvorfor man skal passe på med at belaste ens krop.

Træpiller er lettere at bære på, fordi de jo ikke fylder lige så meget i sig selv, men der er så stor chance for at ende med at købe en del luft, for luft vejer jo også noget, når man skal veje træpiller, hvilket man typisk gør i sække.

Desuden ser man her en del gå til spilde, fordi de her træpiller kan falde til siden, væk fra fyret, eller de falder ud af posen.

Men vigtigst er det nok at påpege, at det er svært at sammenligne de her to instanser direkte, fordi det er ikke altid muligt at fyre med begge dele de samme steder, hvorfor man ikke får det samme ud af dem.

Nogle fyr kan man kun fyre med træpiller i, hvorfor man ikke skal begynde at fyre med træbriketter i dem.

Og omvendt er der pejse og kaminer, hvor man skal bruge træbriketter og ikke omvendt.

Hvis du mangler træpiller, kan de købes her: https://www.braendselsgaarden.dk/traepiller-6-mm 

Flere Nyheder