Find den perfekte regnmåler til din have

11 juni 2020
Sara Mortensen

Hvis du ikke aner hvad en regnmåler er og hvad den bruges til, så er du forhåbentlig blevet lidt klogere på netop dette efter du har læst med her. Kort sagt, så er formålet med en regnmåler at den skal kunne måle hvor meget regn, der er faldet over en vis periode. Dette kan du egentlig klare ved blot at finde et bæger med en tilhørende pind, som kan stikkes ned i jorden. Mange vil dog gerne have en lidt sjovere regnmåler, så den pynter lidt mere i haven. Ligesom mange gerne vil have et sjovt og kreativt fuglehus i haven. En regnmåler kan sagtens skabe noget hygge og personlighed til ens have. 

Giv din have mere personlighed

I dag kan du finde et hav af forskellige fine regnmålere. Du kan altså helt sikkert finde en, som falder i din smag. Hvis du sætter pris på god humor, så finder du mange sjove fugle, frøer og lignende, som eksempelvis bærer på en paraply eller har en regnhat på. I stedet for at det “bare” er en regnmåler, der står placeret i haven, så kan en lidt sjovere og mere kreativ regnmåler skabe noget hygge og humor til haven. Det kan pludselig blive noget, som dine gæster kan grine af og tale om, når de kommer på besøg hos dig næste gang. Hvis du er mere til det enkle look, så kan du selvfølgelig også sagtens finde mange regnmålere, som er lidt mere enkle i designet. Om du er landmand og har brug for at holde øje med nedbør rent professionelt eller om du blot har en interesse i at se hvor meget vand, der er faldet over natten i din have, så er en regnmåler for alle. 

Hvor skal du placerer din regnmåler? 

Hvis du ikke ved så meget om regnmålere, så tvivl ej, her får du et par tricks til hvordan din vandmåler med fordel kan placeres i haven. Din regnmåler skal for det første placeres sådan at dit måleglas hænger vandret, så dette afhænger også af underlaget. Derudover skal regnmåleren placeres 80-100 cm. over jorden. Sørg til sidst for at regnmåleren står for sig selv. Der skal altså ikke være træer, buske eller lignende i nærheden af regnmåleren. Du vil aldrig kunne opnå en helt præcis måling, men hvis du gør brug af disse simple tricks, så kan du opnå en næsten præcis måling. Vælg en regnmåler, som du synes klæder din have og ellers er der vist bare at sige, god fornøjelse!

Flere Nyheder