Der er jo stor forskel på, om man har sit eget private køkken i Otterup, hvor man bor privat, eller man har et køkken, hvor man serverer mad for til andre kunder.

Hvis du nogensinde har arbejdet sådan et sted, hvor man serverer mad- eller drikkevarer, så vil du vide, hvor heftig kontrol der er med den slags.
Det er ikke bare noget, man sådan lige sætter op, og når alle tilladelserne er indhentede, så er der mange regler, der skal overholdes – og der vil løbende være kontrol.

Det kommer jo kunderne til gode, fordi fordærvet mad kan blive dødeligt og en sygdomsspreder til andre mennesker.

Men tænk lige over det: Dit eget køkken danner jo også grundlag for middage, madpakker med videre, hvor det ikke bare er dig, der skal bruge stedets muligheder for at lave mad.

Og her er der altså ikke anden kontrol end den, du selv udfører.

Det er jo ens eget hjem, så selvfølgelig skal kontrollanter ikke komme rendende, men lad os dage lige lege med tanken, at dit køkken i Otterup skulle godkendes til servering. Ville det kunne blive godkendt på nuværende tidspunkt?

Vi siger ikke, at du skal blive fanatisk med rengøringen og blive alle vågne timer på at fjerne den mindste krumme i dit køkken, men overvej også lige, at mange bakterier kan man ikke se, og meget skidt er måske mere gemt, end man lige aner – men som stadig kan inficere en.

Vores forslag er derfor, at du måske tænker dig grundigt om, hvordan man indfører nogle regler for, hvordan og hvornår man gør rent i køkkenet – det er trods alt et af de rum, man bruger mest.

Dette skal især gælde, hvis man er mange om køkkenet, for eksempel hvis det er et kollegium.

Hellere en gang for meget med rengøringen end for lidt.