Gulvslibning – giver det gamle trægulv nyt liv

05 april 2021
Astrid_Pedersen

Når et trægulv er så slidt at det ikke længere er hverken pænt at se på eller rart at betræde kan det være fristende at skifte gulvet ud. Men det er faktisk i langt de færreste tilfælde nødvendigt. Så længe træværket ikke fejler noget, og gulvet gennemgående er intakt, vil det nemlig være fuldt tilstrækkeligt med en grundig gulvafslibning.

Hvordan sliber jeg mit gulv?

Hvis du selv ønsker at udføre en gulvafslibning skal du først og fremmest have fat på en særlig maskine til formålet. En sådan kan lejes i byggemarkedet og består af et temmelig tungt apparatur hvis operationelle del består af en roterende slibe rondel. På denne rondel monteres sandpapir som er særligt tilpasset rondellen og er fremstillet til brug i forbindelse med afslibning af gulve.

Sandpapir til gulvafslibning findes i flere korn størrelser, og du skal bruge både groft og fint sandpapir. Med det grove sandpapir fjernes den øverste millimeter af træværkets overflade, og dermed alle de grimme og skæmmende pletter, skjolder og øvrige slidmærker. Og med det fine poleres parketter, brædder eller lameller således at de er parat til den plejende overflade behandling.

Selve behandlingen udføres ved at maskinen føres hen over gulvet i en langsom og stabil bevægelse. Det er en øvelse som kræver et vist professionelt og rutineret håndelag samt en god portion tålmodighed.

Hvis maskinen ikke skal stikke af for dig skal du besidde en vist styrke i armene. Skal du helt ud i krogene og ind langs panelerne kræver det lidt teknisk snilde – og derfor er det en god idé i stedet at overlade denne opgave til en dygtig gulvsliber.

Find din lokale gulvsliber og få et godt tilbud på afslibning af gulve

Hos Gulvkanonen ApS kan du altid få et uforpligtende tilbud på en billig gulvslibning – læs mere på Gulvkanonen ApS’ hjemmeside Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder