Hvad er energimærkning af huset?

03 december 2019
admin

Hvad er energimærkning af huse? 

Energimærkning er en måde, man kan vurdere, hvor energieffektivt ens hus er. Det er desuden lovpligtigt at et hus skal være energimærket, når man skal udleje eller sælge en bolig. Energimærkning er en glimrende måde at finde ud af, hvordan man kan spare penge på varmeregningen, og hvordan huset generelt holder bedre på varmen. Når man generelt snakker energimærker, så skelner man mellem energimærke G, som det dårligste og op til energimærke A, som det bedste. 

Boliger med en god energimærkning er ofte nyere huse. Omvendt kan det blive sværere at få en godt energimærke, hvis huset et ældre. 

Fordelen ved at huse er energimærket er også, at man hurtigt kan orientere sig efter husets energiforbrug – og det er ikke helt uvæsentligt. Hvert energimærke indikerer nemlig også den mængde energi, som vil bruges i huset på et år. 

Hvordan får man energimærket sit hus? 

Hvis man skal have energimærket huset, så vil du kunne tage fat i en byggesagkynding, som til daglig arbejder med bl.a. energimærkning, tilstandsrapporter og andet til boliger. Som noget af det første vil der oftest gennemgås isoleringen i huset, varmeinstallationer, vinduer med mere. Herfra er det nemlig muligt at vurdere, hvordan energiforbruget er i huset. Det er særligt en fordel, hvis man er på udkig efter et hus, man ønsker at købe. Her kan man også undersøge hvilken stand, boligen er i, og hvad ens investering i huset vil komme til at koste ens i årlig varme. 

Når man først har fået energimærket sin bolig, så er det gyldigt i 10 år. Det er derfor også en investering som ikke skal gøres med jævne mellemrum.  

Hvis du ønsker hjælp til at få energimærket dit hus i Silkeborg eller omegn, så kan du med fordel kontakte din lokale byggesagkyndig. Du kan også læse meget mere her: http://prebenv.dk/

Flere Nyheder