Hvilken hækkeklipper skal du købe?

19 maj 2022
lotte_hindsberg

editorial

Hvilken hækkeklipper du skal vælge afhænger af flere ting. En af dem er, hvor stor din hæk er. Har du kun en lille bitte hæk, kan du nøjes med en manuel hækkeklipper. Har du en større hæk, er det en kæmpe opgave med en manuel hækkeklipper og du kan med fordel få en batteridrævet eller en på el.

Det er dog stadig en god ide at have en manuel, da den nemmere kan klippe særlig tykke grene over. Du kan se flere eksempler af Makita hækkeklipper. Om du skal vælge den ene eller anden er ofte en smagssag og din have, da der er fordele og ulemper ved begge.

Makita hækkeklipper

El eller batteri

Uanset om du vælger den ene eller anden hækkeklipper, er der fordele og ulemper ved begge. En hækkeklipper der køre på el, løber aldrig tør, men du skal klippe hæk med en ledning. Og har du en kæmpe have skal der noget af en ledning til for at kunne nå hele vejen rundt. For ikke at sige risikoen for at klippe ledningen over bedst som du er igang. Gør du ikke det er fordelen at du ikke midt i det hele løber tør for strøm, som hvis du har en hækkeklipper på batteri.

Fordelen ved en hækkeklipper på batteri, er at du er mere mobil og du skal ikke rende rundt med en lang ledning. Ulempen er at hækkeklipperen er tungere, hvilke især er en ulempe for kvinder, da de ikke som udgangspunkt kan klippe så længe. 

Mange producenter har løst udfordringen med at have et batteri, der passer til samtlige produkter. Det betyder at har du flere haveprodukter fra samme producent, kan du bruge samme batteri. Det gør det også billigere i længden, da det er batteriet der ofte koster. Du behøver ikke købe et nye haveprodukt med et nyt batteri. 

Flere Nyheder