Lån til at sætte din bolig i stand

26 juli 2020
lotte_hindsberg

Meget få mennesker har så mange penge på deres konto at de kan betale for at sætte deres bolig i stand og betale kontant og det er lige så sjældent at ens bolig er i så god i stand at man kan vente 10, 20 eller flere år før man har sparet op til i istandsættelse. Derfor er det mest almindelige at man låner pengene og betaler af efterfølgende. Du kan læse mere om at låne til istandsættelse her https://ikanobank.dk/laan/istandsaettelsen.

Der er i dag flere måder at låne på. Du kan tage et lån i en traditionel bank, men du kan også tage et lån i en online bank eller via din håndværker eller i butikken, hvor du køber dit køkken eller badeværelse. De sidste 2 har ofte lavet en finansieringsaftale med en online bank. 

Undersøg dine muligheder først

Inden du låner er det en god ide først at starte med at undersøge de forskellige muligheder. Der findes flere hjemmesider der tilbyder hjælp til at få et overblik over lånemarkedet og med at finde lån du kan ansøge. Det er en god ide at søge mere end et lån, især fordi det ikke tager mere end et par minutter at sende en online ansøgning af sted og få svar.

Efterfølgende kan du så vurdere de forskellige tilbud og vælge det af dem der har givet dig de bedste betingelser. Det er som udgangspunkt ÅOP, rentesatsen og tilbagebetalingsbetingelserne du skal være opmærksomme på. Lån hvor du ikke kan betale hele lånet tilbage såfremt du ønsker, det bør du undgå.

Husk også at lægge et budget, så du ved hvad du har af muligheder for at betale hver måned. Det skal være et budget, hvor der er rum til uforudsete udgifter og lidt sjov en gang i mellem. Ellers gør du dig selv sårbar for ikke at kunne leve op til dine økonomiske forpligtigelser.

Flere Nyheder