Overlad dit boligkøb til en boligadvokat og spar penge

16 juni 2021
lotte_hindsberg

De fleste mennesker gør deres største økonomiske handel når de skal købe en ny bolig og det er noget, de ofte kun gør et par gange i løbet af livet. Det betyder at du ikke har meget erfaring med at forhandle med bankens rådgiver eller sælgers ejendomsmægler der lever af at forhandle boliglån og sælge boliger for ejerne af boliger.

Derfor giver det god mening at du som køber, allierer dig med en der har dine interesser for øje og som er vant til både at forhandle med banker og med ejendomsmæglere. Det kunne f.eks. være boligadvokatkøbenhavn.dk.

Selv små fordele og ændringer kan have stor betydning over en 30 årig låneperiode. Det kan måske gøre forskellen på om du kan få et nyt køkken eller bad her og nu, frem for at skulle vente i årevis.

Få godkendt købsaftalen af en boligadvokat

Vælger du selv at forhandle med sælger og ejendomsmægleren, så husk at få skrevet et forbehold ind i købsaftalen der sikre, at den først er gyldig, når din boligadvokat har læst den igennem og godkendt den.

Købsaftalen danner baggrund for skødet som er dit bevis for at boligen er din. For at skødet er juridisk gyldigt skal det være tinglyst af Tinglysningsretten. Din boligadvokat kan hjælpe dig med at få det praktiske i forbindelse med tinglysningen ordnet, så det ikke bliver sendt retur af retten. Du skal som køber betale et fast gebyr, samt en promille af købssummen. Indtil skødet er underskrevet og tinglyst kan sælgers kreditorer i princippet tage pant i boligen, det gælder også selvom du for længe siden har fået nøglerne og er flyttet ind i boligen.

Både du og sælger skal skrive under på skødet. Det gøres i dag digitalt ved hjælp af NemID. Danmark var det første land i verden der gik over til digitalunderskrift.

Flere Nyheder